2024. április 27. - Zita

Letartóztatták a pénzszállítórablás gyanúsítottját

Előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság csütörtökön azt a 25 éves monostorpályi férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy még májusban hasba lőtte Debrecenben egy pénzszállító vagyonőrét, majd megpróbált elmenekülni a zsákmánnyal - közölte a rendőrség hon
2008. augusztus 28. csütörtök 19:10 - Hírextra
Az ügyben nyereségvágyból elkövetett emberölés kísérlete miatt indítottak nyomozást. Május 19-én késő este Debrecenben egy nagyáruház hátsó bejáratánál a tettes hasba lőtte a pénzszállítást végző cég alkalmazottját. A 46 éves vagyonőrt életveszélyes sérülésekkel szállítottak kórházba.

A rendőrségi közlemény szerint a hátsó bejárathoz a bevételt szállító cég járműve a szokott időpontban és helyre érkezett. Az előírásoknak megfelelően a gépjármű vezetője az autóban maradt, társa pedig bement a szállítmányért. A vagyonőrt akkor érte a lövés, amikor a pénzt tartalmazó táskával, illetve csomaggal az ajtón kilépett.

Ezután az egyik támadó a táskával a kezében átugrott a korláton, azonban a gépjárműben tartózkodó másik vagyonőr hallotta a lövést, illetve a visszapillantó tükörből látta a férfit, ezért tolatni kezdett és elsodorta úgy, hogy a támadó a földre esett. Ekkor a fekete ruhás, csuklyás férfi a táskát hátrahagyva a közeli parkba futott. A rendőrség szerint társai vélhetően a közelben vártak rá.

A rendőrség hétfőn vette őrizetbe a bűncselekménnyel gyanúsítható férfit, akinek DNS-mintája egyezett a helyszínen talált tárgyakon találtakéval. Továbbá a fegyverszakértői vizsgálat megállapította, hogy a 46 éves vagyonőrből kioperált lövedéket teljes bizonyossággal a helyszín közelében később megtalált kispuskából lőtték ki.

A rendőrség közlése szerint a gyanúsított társai is a rendőrség látókörébe kerültek.Az ügyben kitűzött félmillió forintos nyomravezetői díjat a rendőrség visszavonta.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását