2024. május 1. - Munka Ünnepe , Fülöp, Jakab

Gyurcsány: milliárdok a hátrányos helyzetű kistérségeknek

Jelentős fejlesztési pénzalap nyílik meg a hátrányos helyzetű hazai kistérségek települései számára - erről Gyurcsány Ferenc miniszterelnök beszélt szerdai, miskolci látogatása alkalmával az Észak-Magyarország című napilap és a helyi hírportál, a Borsod O
2008. augusztus 28. csütörtök 06:08 - Hírextra
Az internetes oldal beszámolója szerint a miniszterelnök Megegyezés című programja kapcsán úgy fogalmazott, hogy sem a rendszerváltás előtt, sem utána nem történt meg, hogy a hátrányos helyzetű kistérségeknek egyenként 1,5-4 milliárd forintos keretösszeg jusson, megfelelő fejlesztési program esetén.

Nem kell versenyezni másokkal érte, csak összefogni a falvaknak a térségben, és értelmes, munkahelyet teremtő, fenntartható fejlesztési célokat megvalósító programokat letenni a kormány asztalára - fűzte hozzá.

A Borsod Online írása szerint Gyurcsány Ferenc arról is beszélt, hogy azért zárták ki a versenyt, mert az uniós fejlesztési forrásokért folytatott nyílt versengésben a hátrányos helyzetű kistérségeknek rossz volt a nyerési esélyük. A hazai kistérségek egynegyede hátrányos helyzetű, s számukra is meg kell teremteni a felemelkedés lehetőségeit - mondta.

Kiemelte, hogy a kistérségekbe tömörült falvak önkormányzatai többnyire eltérő politikai színezetűek, így ez az összefogás arra is jó példa lehet, hogy a fejlődés pártsemleges ügy.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását