2024. április 28. - Valéria

Louis Armstrong Bánkon

Idén ötödször rendezik meg a Louis Armstrong Jazzfesztivált a Nógrád megyei Bánkon; a június 27-én kezdődő kétnapos rendezvény fellépői között lesz a Hot Jazz Band és a Storyville Jazz Band is - tájékoztatta a fesztivál egyik szervezője kedden az MTI-t.
2008. június 10. kedd 18:24 - Hírextra
Iványi Csaba kiemelte, hogy a program házigazdája ezúttal is Joe Murányi lesz. A magyar származású, Amerikában élő muzsikus volt a dzsessz királyaként számon tartott Armstrong utolsó klarinétosa - emlékeztetett a szervező.

A bánki dzsesszfesztivál programjainak helyszíne a Bánki-tó víziszínpada és a Tó Wellness Hotel lesz, ahol 2004-ben, az első Armstrong-fesztivál évében állították fel a fekete bőrű zenészek elfogadtatásában hatalmas szerepet játszó trombitás-énekes - azóta is - egyetlen magyarországi szobrát.

A szobornál mindkét este jam sessiont rendeznek: az örömzene közreműködői a napi fellépők lesznek.

Pénteken mutatkozik be a Hot Jazz Band, a Herbert Christ and his Rythm Kings, valamint az ukrán Riverboat Ramblers.

Szombaton lép színpadra a Storyville Jazz Band, a Gyárfás Trió Micheller Myrtill és Pleszkán Frigyes közreműködésével, a Jazz Steps, valamint Joe Murányi és a His All Stars, vagyis az Antoine Trommelen Quartet és Lázár István. Joe Murányi, a tradicionális dzsessz veteránja valamennyi koncerten közreműködik.

Szombaton lesz a Melódia Big Band zenés felvonulása a Bánki-tó körül, a hotelben szimpóziumot tartanak a dzsesszről, és bemutatják Papp Pál Joe Story című filmjét.
Az évről-évre több látogatót vonzó Louis Armstrong Jazzfesztivál szervezője a Swing Jazz Kultúráért Alapítvány, amelynek egyik célja a fiatal, tehetséges kezdő zenészek támogatása - mondta Iványi Csaba.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását