2024. április 25. - Márk

Annyit nézték amennyit csak bírták

Minden harmadik magyar annyi olimpiát nézett, amennyit csak tudott - derül ki a Magyar Televízió (MTV) megrendelésére a Szonda Ipsos által, ötszázas mintán készített felmérésből.
2008. augusztus 27. szerda 15:30 - Hírextra
A megkérdezettek 19 százaléka azért követett egy-egy közvetítést, mert az adott sportágat szereti, és csupán a felnőttek 10 százaléka mondta azt, hogy egyáltalán nem érdeklik a játékok - tudatta a nagyobbik köztévé.

Tájékoztatásuk szerint az élő közvetítések és az esti összefoglalók színvonalát a nézők több mint négyötöde tartotta kiválónak vagy jónak, és a nézők 95 százaléka szerint egyértelműen közszolgálati feladat az olimpia közvetítése.

Az MTV által közvetített ötkarikás játékok anyagi hozadékáról - konkrét adatok nélkül - annyit közöltek, "a várakozásnak megfelelően az MTV kereskedelmi bevételei is jól alakultak", s az olimpia alatt közel háromszor akkora összegre rúgtak, mint az előző év azonos időszakában.

A bevételek még a négy évvel ezelőtti athéni játékok idején mérteket is meghaladták, dacára annak, hogy - mivel nem volt időeltolódás - akkor főműsoridőben láthatták a nézők a közvetítéseket.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását