2024. május 3. - Tímea, Irma

A teljesítménybérezés jó ötlet

A mindennapos munkában, két fontos tapasztalattal gazdagodott az Oktatási és Kulturális Minisztérium (OKM) a szerdai makói vitán - mondta a helyi pedagógusokkal folytatott beszélgetést követő sajtótájékoztatón Arató Gergely, az OKM államtitkára.
2008. augusztus 27. szerda 13:59 - Hírextra
A politikus, a Makói Kistérség pedagógusai számára szervezett IX. Évnyitó Konferencia után kifejtette: több hozzászóló is támogatta a teljesítmény-bérezés ötletét, sőt néhányan felvetették az intézménytől független teljesítmény-mérést is. Ez fontos része lesz a következő évek pedagógusi munkájának, hisz elengedhetetlen, hogy kifelé, a szülők, és a társadalom is lássa, mekkora értéket képvisel a pedagógus munkája, és ezt ne csak ő maga tudja.

Többen ajánlottak fel olyan szakmai együttműködésben való részvételt, mely során a pedagógus munka tapasztalataival támogatnák a fejlődést. Többek között, a sok változás előtt álló természetismeret oktatásában - mondta Arató Gergely. Ebben a témában Makó polgármestere Buzás Péter (MSZP) kezdeményezte, hogy a mindennapos testnevelés oktatás ügyében, a város, esetleg a térség vállalja egy mintaprogram elkészítését. Arató Gergely szerint ez fontos lépés lenne ahhoz, hogy kiderüljön, miként lehet egy olyan programot véghezvinni, melyben a mindennapos testnevelés az életmód része. Ráadásul remélhetőleg, ez a kezdeményezés, újabbakat indukál majd országszerte - tette hozzá.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását