2024. május 18. - Erik, Alexandra

Lakásépítésre pályázik az önkormányzat

Salgótarján önkormányzata jelentkezik a Habitat for Humanity Kht. lakásépítési pályázatára; ha a pályázat sikeres lesz, a város 300 millió forintos programban vesz részt, amelyből az érintettek közreműködésével 30 könnyűszerkezetes lakás épülhet a szociál
2008. augusztus 26. kedd 13:23 - Hírextra
Tatár Csaba, a város vagyonhasznosító cége, a Salgó Vagyon Kft. ügyvezető igazgatója ismertette: az 1966 óta nemzetközi szervezetként működő Habitat for Humanity Kht. célja a nyomorúságos lakáskörülmények felszámolása.

Különböző támogatások, önkormányzati szerepvállalás és a leendő tulajdonosok munkája felhasználásával, banki kapcsolatokkal és az építési technológiával biztosítani tudják, hogy ezek a lakások valóban olcsóbbak legyenek, és gyorsan elkészüljenek - tette hozzá.

A mintegy 300 millió forintos program kivitelezésére a kht. kifejezetten egy önkormányzat bevonását tervezi, Salgótarján megyei jogú város pedig súlyában, méretében, és az ott tapasztalható mély szociális problémák alapján megfelel a kiíró elvárásainak.

Az összkomfortos lakásokat az új tulajdonosok alacsony kamattal és hosszú futamidővel vehetik birtokba, igénybe véve a szociális támogatásokat is.

Salgótarján a programhoz két önkormányzati területet ajánl fel, ez 12 ezer négyzetméter közművesített területet jelent, amelyen 30 lakóház alakítható ki egyedi és sorházas kivitelben.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását