2024. április 30. - Katalin, Kitti

Borhamisítókat fogtak el a vám- és pénzügyőrök Soltvadkerten

Borhamisítókra csaptak le Soltvadkerten a Vám- és Pénzügyőrség munkatársai egy borpalackozással foglalkozó üzemnél, amikor egy magyar tartálykamionnal 36 ezer liter kiforrt cukorcefrét akartak lefejteni - tájékoztatta közleményében Sipos Jenő, a VPOP szóv
2008. augusztus 26. kedd 13:15 - Hírextra
A pénzügyőrök két személyt fogtak el a helyszínen, és lefoglalták a kamionnyi hamis bort. A gyanúsítottak kihallgatása után az egyik személyt őrizetbe vették.

A hatóság emberei még aznap átvizsgálták azt a Kecskeméthez közeli tanyát is, ahol a cukorcefrét előállították. Az M5 autópálya mellett megbúvó tanya udvarán két 30 ezer literes földalatti tartályt találtak, amelyekből az egyikben még maradt háromezer liter szeszes folyadék. A borhamisítók a tanya melletti alsó épületben rendezkedtek be, ahonnan előkerült a hamis bor előállításához szükséges mintegy 100 mázsa szerb kristálycukor, 10 ezer liter borseprő, szárított sütőélesztő, adalékanyagok, szivattyúk és keverőtartályok, amelyeket a pénzügyőrök lefoglaltak.

A tanyán elfogtak egy harmadik férfit is, akiről bebizonyosodott, hogy nemcsak a tanyára vigyázott és kertészkedett, hanem tevékenyen részt vett a borhamisítók munkájában. Őt is gyanúsítottként hallgatták ki a nap folyamán - áll a közleményben.

A csaknem 40 ezer liter alkoholos folyadék után a várható jövedéki bírság összege elérheti, vagy akár meg is haladhatja a 100 millió forintot.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását