2024. április 18. - Andrea, Ilma

Ideiglenesen Szolnokon lesz a Szentesi légimentőbázis

A szentesi légimentőbázis elkészültéig átmenetileg a szolnoki katonai repülőtérről biztosítják a dél-alföldi régió légi mentős ellátását; s erről az ideiglenes megoldásról az egészségügyi és a honvédelmi miniszter már alá is írt egy megállapodást - írta h
2008. augusztus 25. hétfő 08:54 - Hírextra
Mint a Jász-Nagykun-Szolnok megyei napilapban olvasható: a kivitelező ígérete szerint szentesi bázis az idei év végére készül el, létrehozása nettó 90 millió forint körüli összegbe kerül. Túri Péter, a Légimentő Kht. ügyvezető igazgatója arról tájékoztatta az Új Néplapot, hogy addig is, várhatóan szeptembertől a szolnoki helikopterbázison lesz a mentőhelikopter állomáshelye. A gépnél egy pilóta, egy orvos és egy ápoló, azaz egy teljes légimentőegység áll szolgálatban.

A szolnoki átmeneti bázis kialakítása nem jelent többletköltséget, mert az ott kiépített eszközöket a későbbiekben át tudják telepíteni Szentesre.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását