2024. május 2. - Zsigmond

Kínai a kínai ellen

A nők versenyéhez hasonlóan a férfiaknál is kínai párharcra kerül sor a fináléban a pekingi olimpia asztalitenisz-tornáján, miután az elődöntő egyetlen nem hazai résztvevője, a BVSC-hez szerződött svéd Jörgen Persson kikapott.
2008. augusztus 23. szombat 11:55 - Hírextra
Az elődöntőbe jutással a torna legnagyobb szenzációját bemutató 42 éves svéd klasszis az egyik nagy esélyes Vang Haóval (Wang Hao) csapott össze a fináléba kerülésért, s a vártnál lényegesen nagyobb ellenállást tanúsított: 4-1-re kapott ki, úgy, hogy az elveszített négy szettből hármat csak 11-9-re bukott el.

A sportág 1988-as olimpiai bemutatkozása óta minden nyári játékokon szerepelt Persson számára már a negyeddöntő után biztos volt, hogy legalább megismétli eddigi legjobb olimpiai szereplését egyesben, hiszen 2000-ben, Sydneyben a negyedik helyen végzett. Ennek ellenére kicsit bosszúsan nyilatkozott a vesztes meccs után:

"Egyáltalán nem vagyok elégedett, mert szoros szetteket buktam el, amiket nem szoktam, ma azonban Vang egy kicsit erősebb volt. Most elmegyek és felkészülök a bronzmeccsre."
Eredmények, asztalitenisz:
férfiak, elődöntő:
------------------
Ma Lin (Ma Lin, kínai)Vang Li-csin (Wang Liqin, kínai) 4-2 (5, 9, 9, -10, -3, 8)
Vang Hao (Wang Hao, kínai)-Jörgen Persson (svéd) 4-1 (9, 9, -9, 7, 9)

Az olimpiával kapcsolatos híreket folyamatosan online lehet hallgatni a Pont FM 88.1 Rock & Sport rádión, amit az alábbi címen lehet elérni: http://www.hirextra.hu/banners/pontfm.m3u.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását