2022. augusztus 9. - Emőd

A pápa is öregszik

A nyilvánosság előtt elmélkedett a minap XVI. Benedek pápa saját öregedéséről, öregségéről, és arról, mit jelent számára a testvéri szeretet ennek elviselésében.
2008. augusztus 23. szombat 07:40 - Hírextra

Egy csütörtöki ünnepségen tűnődött erről fennhangon. A Castel Gandolfó-i rendezvényen a 81 éves katolikus egyházfő bátyját, a 84 esztendős Georg Ratzingert, németországi papot avatták a városka díszpolgárává. (Az Albanói-tó feletti magaslatokon, Rómától 30 kilométernyire délkeletre fekvő Castel Gandolfóban van a pápa nyári rezidenciája.)


"Már elértük életünk utolsó szakaszát, fogytán vannak napjaink, de ebben az életszakaszban is sokat segít a bátyám abban, hogy derűvel, alázattal és bátran viseljem a mindennapok terhét" - idézte a vatikáni rádió pénteken az egyházfő szavait. XVI. Benedek szerint fivére nemcsak társ számára, hanem igazodási, tájékozódási pont is. "Nehéz helyzetekben is mindig megmutatta nekem, milyen úton kell járnom" - mondta.


A 81 éves egyházfő korához képest nagy életerőről és állóképességről tett tanúbizonyságot idei ausztráliai látogatásán, és szeptemberre is tervbe vett két megerőltető utazást; az egyiket Szardínia szigetére, a másikat pedig Franciaországba. Az utóbbi magába foglal egy lourdes-i zarándoklatot is.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását