2024. április 27. - Zita

Közkincs

Korlátlan internetes hozzáférést tesz lehetővé az Európai Bizottság azon kutatási eredmények egy részéhez, amelyek európai uniós keretek között és finanszírozással folyó programok nyomán keletkeznek.
2008. augusztus 21. csütörtök 09:54 - Hírextra
Brüsszel célja a döntéssel az, hogy az eredményeket minél gyorsabban széles körben megismerhessék, és ezzel gyorsabb haladást érhessenek el az oktatás, az innováció és a kutatásfejlesztés terén.

A kutatók jogainak védelme érdekében 6-12 hónapos késéssel publikálják a világhálón az érintett projektek eredményeit, elsősorban az egészségügy, energiaügy, környezetvédelem, társadalomtudományok és információs technológia területén.

A most bejelentett kísérleti program keretében a 2007-2013 közötti, 50 milliárd eurós költségvetésű uniós kutatási program mintegy ötödének eredményeit és részleteit hozzák nyilvánosságra az említett időszak végéig.

A hozzáféréssel kapcsolatos részletekről a jövő hónaptól a http://ec.europa.eu/research/science-society/open_access internetes címen tájékozódhatnak az érdeklődők - derül ki a bizottság brüsszeli közleményéből.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását