2024. március 29. - Auguszta

Nagyon hasznos mérkőzést játszottunk

Erwin Koeman, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya szerint csapata számára rengeteg tanulsággal szolgált szerdán a Montenegró ellen a Puskás Ferenc Stadionban 3-3-as döntetlennel végződött barátságos mérkőzés.
2008. augusztus 21. csütörtök 09:50 - Hírextra
A magyarok legközelebb szeptember 6-án lépnek pályára, Dániát fogadják világbajnoki selejtezőn.
"Nagyon hasznos mérkőzést játszottunk, láttam jó dolgokat és rosszakat is, melyeken javítanunk kell" - értékelte a látottakat a szakember. "Montenegró erős ellenfél volt, rengeteg gondot okozott nekünk. A második félidőben a cseréknek is lehetőséget akartam adni, azért, hogy mindenkit láthassak a dánok elleni világbajnoki selejtező előtt. Nem tetszett, hogy keveset beszéltek egymással a játékosok, ellenfelünknél sokkal jobb volt a kapcsolat a csapatrészek között. Vezetésünk után túlságosan gyorsan vágtuk előre a labdákat, amelyeket így túl hamar elvesztettünk és sok gondot okozott a visszaszerzésük. A második félidő jelentős részében ellenfelünk jobban játszott nálunk, csapatunk erejét mutatja viszont, hogy bár vereséget érdemeltünk volna, döntetlenre hoztuk a meccset."

A szakember úgy vélte, az eddig lejátszott barátságos mérkőzések közül - korábban Koeman irányításával Görögország ellen 3-2-re nyert a nemzeti együttes, Horvátországgal 1-1-es döntetlent játszott - most találkozott a legnehezebb ellenféllel csapata.

"Lehet, hogy nem Montenegró a legerősebb az eddigi riválisok közül, de szerdai ellenfelünk volt a legmotiváltabb és a legnagyobb erőbedobásra késztetett bennünket. Meglepne, ha a világbajnoki selejtezőn a dánok jobban játszanának, mint most a montenegróiak."

A szakvezető hozzátette: a dánok ellen már nem szabad annyi hibát elkövetni, mint Montenegró ellen.

"Azon a meccsen sokkal nagyobb nyomás nehezedik majd ránk, amit el kell viselnünk, de ugyanez természetesen igaz a dánokra is."
Az MTI kérdésére válaszolva Koeman elmondta, hogy Gera Zoltánnak fájt a térde, ezért nem jelölte az összecsapásra.

"Gera a válogatott legjobb játékosa, nem tudhattam biztosan mennyire komoly a sérülése, de nem akartam a világbajnoki selejtező előtt a szerepeltetésével azt kockáztatni, hogy esetleg nem játszhat a dánok ellen."

A kapitány szólt a kapus, Babos Gábor teljesítményéről is.
"Elégedett vagyok vele, több jó védést mutatott be, a védők többször hozták kiszolgáltatott helyzetbe."

A szakember úgy vélte: a dánok elleni mérkőzésen a pályán a játékosok közötti kommunikáción és a csapatrészek közötti összhangon muszáj javítani, mert a montenegróiak gyakorlatilag elszakították egymástól a magyar védelmet és középpályás sort.

A találkozó értékelése kapcsán szóba került az is, hogy a kapitány irányításával három hazai barátságos meccsen hat gólt kapott a csapat.

"Viszont rúgtunk hetet, és amíg többször találunk be, mint az ellenfél, addig nincs baj. Természetesen hazai pályán nem szabad ennyi gólt kapni, azért dolgozunk, hogy ezen a téren is javuljon a helyzet."
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását