2024. március 29. - Auguszta

Jól haladnak az előkészületek

A tervek szerint haladnak a 2010-es dél-afrikai labdarúgó világbajnokság előkészületei és a stadionépítések - közölte csütörtökön pekingi sajtókonferenciáján Jerome Valcke, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) főtitkára.
2008. augusztus 21. csütörtök 10:25 - Hírextra
A kitűzött határidők betartását erősítette meg a dél-afrikai szervező bizottság vezetője is. Danny Jordaan elmondta, hogy a világbajnokság főpróbájának számító, 2009 júniusára tervezett Konföderációs Kupán felavatásra kerülő stadionok már decemberre elkészülnek, a többi vb-helyszín befejezésének határideje pedig jövő október.

Valcke hangsúlyozta: Sepp Blatter FIFA-elnöknek megjegyzése a vb-rendezés alternatív helyszínével kapcsolatban, csupán a megszokott gyakorlatot követi. Mint mondta, valóban szó volt a nemzetközi szövetségben egy "B-tervről", arra az esetre, hogy ha valamilyen katasztrófa történne a Dél-afrikai Köztársaságban, vagy olyan esemény, amelyet sem a FIFA, sem az ország vezetése nem lenne képes kézben tartani, mert akkor a vb-t más helyszínre kell vinni.

"A világbajnokság a legfontosabb esemény számunkra, éppen ezért biztosítani kell annak sikerét" - mondta Valcke.

A labdarúgó-világbajnokság 2010 június 11-én kezdődik, 32 nemzeti válogatott részvételével.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását