2024. május 2. - Zsigmond

12 ezer kilométert kerékpározott az olimpia városáig

Több mint 12 ezer kilométer megtétele után megérkezett Pekingbe Diego Ballesteros spanyol amatőr kerékpáros, aki május 1-jén indult Zaragozából és azóta végigkerekezte a "selyemutat".
2008. augusztus 21. csütörtök 21:24 - Hírextra

Az északkelet-spanyolországi Barbastróból származó sportember különleges túrájának kulturális küldetése is volt: az idei nyár két legnagyobb eseményét, a zaragozai Expót és a pekingi olimpiai játékokat kívánta "összekapcsolni". Mint Ballesteros blogjában olvasható, közel négyhónapos útja során összesen 633 órát pedálozott, miközben 16 országot érintett és összesen 89.041 méter szintkülönbséget győzött le.


"Nagy álmom valósult meg, amikor augusztus 18-án elérkeztem a tizenkétezredik kilométerhez " - írja a kerekes, aki még arra is büszke, hogy Szamarkandba érkezése előtt 40 napon át pedálozott anélkül, hogy egyetlen pihenőnapot beiktatott volna.


Ballesteros számára nemcsak a hatalmas távolság megtétele jelentett nagy kihívást, hanem elmondása szerint legalább ekkora feladat volt az is, hogy megküzdjön a kínai bürokrácia útvesztőivel.



Az olimpiával kapcsolatos híreket folyamatosan online lehet hallgatni a Pont FM 88.1 Rock & Sport rádión, amit az alábbi címen lehet elérni: http://www.hirextra.hu/banners/pontfm.m3u.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását