2024. május 2. - Zsigmond

Veréb István kikapott

Első mérkőzésén tusvereséget szenvedett Veréb István a szabadfogású birkózók 74 kg-os súlycsoportjának pekingi olimpiai versenyében.
2008. augusztus 20. szerda 07:10 - Hírextra
További sorsa attól függ, hogy legyőzője, az amerikai Ben Askren eljut-e a döntőig. Amennyiben igen, a magyar birkózó a vigaszágon folytathatja szereplését.

A 20 éves junior Európa-bajnoki bronzérmes Veréb a fülkagylógyulladással kórházba került Hatos Gábor helyére ugrott be a csapatba, már zajlott az olimpia, amikor - múlt csütörtökön - megtudta, hogy indulhat.

Aktívan kezdte a mérkőzést, az első menetben kétszer ledöntötte ellenfelét, és mögé is került, ezért kapott egy-egy pontot. A másodikban viszont jelentősen változott a helyzet, a 2005-ben 84 kg-ban pánamerikai bajnok Askren szedett össze gyorsan két pontot, aztán 44 másperccel a vége előtt tusolta a magyar birkózót.

"Az első menetet megnyertem, éreztem is, hogy ez meglehet. A menet végén viszont jött egy erőteljesebb fáradás a fogyasztás miatt - 12 kilót kellett gyorsan leadnom -, nagyon elfáradtam. Ez a második menet elején látszódott is, gyorsan levitt kétszer.

Utána próbáltam támadni, de sajnos rám kényszerített egy hibát és elég jól be is fejezte a mérkőzést. Igazából verni kellett volna ezt az embert, de sajnos elfáradtam" - nyilatkozott az MTI-nek Veréb.


Az olimpiával kapcsolatos híreket folyamatosan online lehet hallgatni a Pont FM 88.1 Rock & Sport rádión, amit az alábbi címen lehet elérni: http://www.hirextra.hu/banners/pontfm.m3u.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását