2024. április 20. - Tivadar

Tóth Krisztina továbbjutott

Tóth Krisztina sikerrel vette a második fordulót egyesben a pekingi olimpia asztalitenisz tornáján, s ezzel bejutott a legjobb 32 közé.
2008. augusztus 20. szerda 07:30 - Hírextra
Eredmény:
női egyes, 2. forduló (a 32 közé jutásért):
Tóth Krisztina-Ruta Paskauskiene (litván) 4-3 (-8, 5, 8, 6, -4, -6, 3)

Tóth első mérkőzésén szerepelt a Pekingi Egyetem Sportcsarnokában, miután világranglistás helyezése alapján a selejtezőben és a főtábla első körében sem kellett asztalhoz lépnie. Ellenfele a litván Ruta Paskauskiene volt.

Az első szettben a rivális kissé meglepte a negyedik olimpiáján szereplő, 34 éves magyar klasszist, a folytatásban azonban már utóbbi irányított: a második játszma 11-5-re lett az övé, majd a harmadikban - harmadik szettlabdáját értékesítve - 11-8-ra nyert, s ezzel már nála volt az előny. Paskauskiene sokat hibázott, így Tóth gyakorlatilag könnyedén hozta a negyedik felvonást (11-6), ezután azonban megváltozott a játék képe.

Az egyre pontosabban játszó litván előbb szépített, majd a kissé idegessé váló Tóth hibáit kihasználva simán hozta a hatodik szettet is és ezzel kiegyenlített. A döntő játszmában aztán a német Kroppachban légióskodó magyar összekapta magát és már az történt, amit ő akart: szinte pillanatok alatt hét meccslabdához jutott (10-3), s már az elsőt kihasználva megnyerte a mérkőzést, amely 47 percig tartott.

Tóth a következő fordulóban - magyar idő szerint 10 órától - a 14. helyen kiemelt, amerikai színekben szereplő Wang Chennel találkozik.

később:
6 (12) ó női egyes, 2. forduló: Póta Georgina-Dana Hadacova (cseh)
8 (14) ó férfi egyes, 2. forduló: Jakab János-Christian Süss (német)
10 (18) ó női egyes, 3. forduló: Tóth Krisztina-Wang Chen (amerikai, 14.)
14 (20) ó női egyes, 3. forduló: Póta/Hadacova-Vang Nan (Wang Nan, kínai)


Az olimpiával kapcsolatos híreket folyamatosan online lehet hallgatni a Pont FM 88.1 Rock & Sport rádión, amit az alábbi címen lehet elérni: http://www.hirextra.hu/banners/pontfm.m3u.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását