2024. április 27. - Zita

Aubéli palaui, Kiss moldáv versenyző ellen kezd

A 120 kg-ban érdekelt Aubéli Ottó palaui, míg a 96 kg-ban szereplő Kiss Gergely moldáv ellenfél ellen kezd csütörtökön, a pekingi olimpia szabadfogású birkózóversenyeinek utolsó napján.
2008. augusztus 20. szerda 13:34 - Hírextra
A világ- és Európa-bajnoki bronzérmes Aubéli a felső ágra került a sorsoláson, így első mérkőzését a nyolc közé jutásért vívhatja a verhetőnek tűnő Florian Temengil ellen.

A reménybeli folytatásban aztán minden bizonnyal a 2000-es nyári játékok bajnoka, a már szlovák színekben versenyző, orosz David Musulbes következne a magyar nehézsúlyú számára. A már 36 éves Musulbes 2001-ben és 2002-ben világbajnokságot nyert, ám azóta egészen az idei évig nem volt kiemelkedő eredménye: áprilisban aztán Tamperében második lett az Európa-bajnokságon.

Aubélinak ugyanakkor érmes reményei valóra váltásához mindenképpen le kellene győznie a negyeddöntőben a szlovákot, ugyanis szintén a felső ágon van a címvédő, kétszeres vb-győztes üzbég Artur Tajmazov is.

Kissnek már a 16 közé kerülésért is mérkőznie kell, méghozzá a moldáv Nicolai Ceban ellen. A magyar csapat 96 kilós versenyzője sikeres nyitány esetén a nyolcaddöntőben valószínűleg az üzbég Kurban Kurbanov ellen léphetne szőnyegre, aki a tavalyi világbajnokságon bronz-, míg az idei Ázsia-bajnokságon aranyérmet szerzett.


Az olimpiával kapcsolatos híreket folyamatosan online lehet hallgatni a Pont FM 88.1 Rock & Sport rádión, amit az alábbi címen lehet elérni: http://www.hirextra.hu/banners/pontfm.m3u
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását