2024. május 1. - Munka Ünnepe , Fülöp, Jakab

Összetratozás, távlatos gondolkodás

Az összetartozást és a távlatos gondolkodást nevezte augusztus 20., az államalapítás évfordulója legfontosabb üzenetének Pálinkás József kedden Debrecenben.
2008. augusztus 19. kedd 20:32 - Hírextra
A Magyar Tudományos Akadémia elnöke a hajdú-bihari önkormányzat ünnepi ülésén felidézte Szent István királynak Imre fiához írt intelmeit, feltéve a kérdést: van-e ebben szó trükkök százairól, avagy kampányfogásokról?

Nincs - válaszolt rá, hozzátéve, hogy azok egy nemzet történelmére vonatkozó intelmek, bölcsességek, államférfiúi tanácsok.

Pálinkás József szerint azt, hogy Szent Istvántól kezdődően bölcsek voltak a magyar alkotmányra felesküdött királyok, bizonyítja, hogy mindez alapját képezi mai államiságunknak is.

Akik a történelem folytonosságát nem ismerik el, újabb és újabb köztársaságokról beszélnek, nem tudják, hogy Szent István óta a magyar államrend folyamatos - tette hozzá.

Szavai szerint az összetartozás megújítására nagy igény van ebben az országban, mint ahogy a távlatos gondolkodásra is.

Pálinkás József kijelentette: a magyar nemzet ma is döntések előtt áll.

"Nincs és nem lesz új István királyunk, aki e döntéseket meghozza helyettünk, olyan sem, aki azt ránk kényszeríti" - mondta, majd hozzátette: nekünk magunknak kell meghozni a döntéseket.

Megfontolt, jó döntéseket kell hozni, jó vezetőket állítani a posztokra, s az így megválasztottak mögé kell állni, hogy a Magyarországra váró feladatokat elvégezhessük - fűzte hozzá.

Az egészségügyet, a környezetet és a nyugdíjrendszert említette olyan feladatokként, amelyekről rövid időn belül dönteni kell.

"Ha a magyarság erős nemzetként akar élni, nem oldódhat fel a globalizáció rendjében vagy káoszában" - mondta, megjegyezve: ahogy családra, iskolára, templomra szükség van, ugyanúgy szükség van erős államra is, amely képes arra, hogy közös akarattal megoldja az előttünk álló feladatokat.

"E nap az erős magyar állam ünnepe" - mondta az ünnepi ülésen Rácz Róbert (Fidesz), a megyei közgyűlés elnöke.

A politikus reményét fejezte ki, hogy a magyar állam erős is lesz, ami Magyarország hosszú távú érdeke.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását