2024. július 20. - Illés

Messi- és Ronaldinho-őrület a Munkás Stadionban

Minden képzeletet felülmúló érdeklődés övezte a pekingi olimpia férfi labdarúgótornájának argentin-brazil elődöntőjét, amelyet két világsztár, Lionel Messi és Ronaldinho neve fémjelzett.
2008. augusztus 19. kedd 17:33 - Hírextra
A kialakításában a régi időket idéző Munkás Stadiont mintegy 60 ezer néző töltötte meg, s mint kiderült, a "közvetlenül érdekelt" turistákat leszámítva többségében argentin érzelmű kínaiak szorongtak a lelátókon. Az ötkarikás játékok szellemiségét jelezte, hogy a két tábor egymással elvegyülve bíztatta kedvenceit, és időnként összemosolyogva mérte össze hangerejét.

A sajtóhelyeken zajló tömegjelenetek túlszárnyalták a nyitóünnepségen vagy az amerikai férfi kosárválogatott fellépésein észlelt hisztériát is: legalább ezer újságíró és fotós próbált bejutni az arénába, így a legtöbben lépcsőkön ülve vagy éppen falhoz préselődve dolgoztak, kényelmes helyek jobbára csak ott akadtak, ahonnan semmit sem lehetett látni.

Ami a pályán zajlott történéseket illeti, a két klasszis köré épült csapatok az első félidőben hasztalanul tusakodtak, majd a nagyszünet után Sergio Agüero két szemfüles találattal, míg Riquelme egy értékesített büntetővel juttatta a címvédőt ismét a fináléba. A két szupersztár közül Messi a második találatnál asszisztált, míg a túloldalon világbajnok "kollégája" ezúttal keveset mutatott, inkább csak a reklamálásokban jeleskedett. Erre volt is bőven lehetősége, hiszen a brazilok 9 emberrel és 0-3-mal fejezték be az elődöntőt...

Az olimpiával kapcsolatos híreket folyamatosan online lehet hallgatni a Pont FM 88.1 Rock & Sport rádión, amit az alábbi címen lehet elérni: http://www.hirextra.hu/banners/pontfm.m3u.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását