2024. április 28. - Valéria

Fazekas nyolcadik

A diszkoszvető Fazekas Róbert 63,43 méterrel a nyolcadik helyen végzett a pekingi olimpián. A számot a világbajnok észt Gerd Kanter nyerte 68,82 méterrel.
2008. augusztus 19. kedd 17:10 - Hírextra
Az athéni aranyérmétől doppingvétség miatt megfosztott Fazekas 62,64-gyel a 11. helyen jutott be a döntőbe, ahol az idei dobásokat tekintve ő rendelkezett a második legrosszabb eredménnyel: a 64,56 méterrel az utolsó pillanatban teljesítette az ötkarikás szintet. Az ezévi rangsor leggyengébbje a fináléban egyébként a katari Rasid Szafi al-Doszari volt (64,25), aki doppingvétség miatt szintén kénytelen volt kihagyni két évet.

A szombathelyi atléta a döntőben 62,25-tel kezdett, majd 63,43-ra javított, harmadikra 62,49 következett. Legjobbjával még éppen befért a legjobb nyolc közé, ami nem sikerült például az athéni bronzérmes észt Aleksander Tammertnek.

Fazekas negyedik kísérlete érvénytelen volt, akárcsak az ötödik, amely szektoron kívül landolt. Utolsóra 60 méter alatt maradt (59,34).

A nyolcadik helyért nettó kétmillió forint állami jutalom jár.
Kanter mögött a lengyel Piotr Malachowski (67,82) zárt a második helyen, a kétszeres olimpiai bajnok litván Virgilijus Alekna harmadik lett (67,79).

Az olimpiával kapcsolatos híreket folyamatosan online lehet hallgatni a Pont FM 88.1 Rock & Sport rádión, amit az alábbi címen lehet elérni: http://www.hirextra.hu/banners/pontfm.m3u.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását