2024. május 1. - Munka Ünnepe , Fülöp, Jakab

Alapvetően napsütés, este vihar

Napos idő várható augusztus 20-án, szerdán délelőtt országszerte a szakemberek szerint, legfeljebb kevés fátyolfelhőre és gomolyfelhőre kell számítani. A késő délutáni, esti óráktól azonban főként nyugaton, északnyugaton záporeső, zivatar lehet, a Balaton
2008. augusztus 19. kedd 19:09 - Hírextra
Az Országos Meteorológiai Szolgálat kedden arról tájékoztatta az MTI-t, hogy augusztus 20-án a nap első felében országszerte túlnyomóan derült lesz az ég, legfeljebb kevés fátyolfelhő és gomolyfelhő várható.

A délutáni óráktól északnyugat felől erősebben megnövekszik a gomolyfelhőzet, azonban délen és keleten este is derült idő valószínű. Főként nyugaton, északnyugaton fordulhat elő néhol záporeső, zivatar.

A késő délutáni, esti óráktól a Dunántúlon és a középső országrészben többfelé erős - 40-60 kilométeres óránkénti sebességű - lökések kísérik az északnyugatira forduló szelet. Zivatarfelhő környezetében rövid ideig viharos - óránként 60-80 kilométeres - széllökés sem kizárt.
A hőmérséklet reggel általában 10 és 15 Celsius-fok között alakul, de a völgyekben ennél hűvösebb lehet. A csúcshőmérséklet szerdán 29 és 34 Celsius-fok között lesz, de északnyugaton már csak 27 Celsius-fok körül várható.

Budapesten is túlnyomóan derült lesz az ég szerdán délelőtt, legfeljebb kevés fátyolfelhő és gomolyfelhő várható, záporesőnek vagy zivatarnak a kedd déli számítások szerint csekély a valószínűsége. A délutáni óráktól északnyugat felől erősebben megnövekszik a gomolyfelhőzet a fővárosban is.

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság kedden délelőtt azt közölte, hogy a hidegfront hatására szerdán 18 óra után a Balaton térségét eléri egy körülbelül 60-80 kilométer/óra erejű északi, észak-nyugati szél, amely viharossá fokozódhat.

A Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság arra kérte a fürdőzőket és a hajósokat, hogy figyeljenek a hirtelen megerősödő szélre. A közleményben felhívták a figyelmet arra, hogy I. fokú viharjelzés esetén (percenként 45 sárga villanás) a parttól legfeljebb 500 méterig szabad a vízben tartózkodni, míg II. fokú viharjelzés esetén (percenként 90 sárga villanás) tilos a Balatonban fürödni, csónakázni.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását