2024. április 29. - Péter

Kenyérünnep a sóstógyógyfürdői múzeumfaluban

Ki lehet próbálni a gabonacséplést is a Nyíregyháza-Sóstógyógyfürdőn lévő Múzeumfaluban augusztus 20-án, ahol az érdeklődők a helyben sült kenyeret is megkóstolhatják.
2008. augusztus 18. hétfő 15:50 - Hírextra
Páll István, a skanzen igazgatója az MTI-nek elmondta, hogy a szerdai kenyérünnep keretében kézbe veheti a cséphadarót bárki, aki kíváncsi arra, hogy az "élet" előteremtése milyen kemény fizikai munkát adott a parasztságnak.

A gabonacséplés után az őrlés folyamatát is tanulmányozhatják a működő szárazmalomban az érdeklődők. A múzeumfalu teremőrei pedig tüzet raknak az udvaron álló kemencében, hogy ki-ki megkóstolja az új búzából sült kenyérlepényt.

"A délelőtti programot a kicsiknek bábszínház színesíti, tucatnyi kézműves foglalkozáson vehetnek részt, míg délután két órától a kárpátaljai Kisdobronyból áttelepített református fatemplom mellett szabadtéri hálaadó istentiszteleten köszöntjük az új kenyeret" - említette Páll István igazgató, hozzátéve, hogy a nemzeti ünnepen ingyenes a belépés a Múzeumfaluba.

Három nappal később a retró jegyében kezdődik a KGST Party elnevezésű programsorozat, amelyre több száz volt szocialista országban gyártott, s még ma is üzemképes autót és tulajdonosát várják.
"A találkozó módot ad játékos vetélkedőkre, tűzoltó, rendőrségi és kommandós bemutatókra, de a régi kocsik szerelmesei a retró jegyében meditálhatnak a múlton is" - tette hozzá Páll István.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását