2024. május 2. - Zsigmond

Új múzeumi raktárbázis

Új raktárbázissal bővülhet a Csongrád megyei múzeumi hálózat; a beruházáshoz a fedezetet a fenntartó megyei önkormányzat egy korábbi raktárkomplexum értékesítésével teremti meg, a vevő a Szegeden bevásárlóközpontot építő Einkaufs-Center Szeged GmbH - közö
2008. augusztus 15. péntek 13:40 - Hírextra
A megyei múzeumi hálózat hatalmas műkincsállományt kezel, s ez a gyűjtemény folyamatosan bővül, például az M43 autópálya nyomvonalán folyó ásatás során előkerülő anyaggal - mondta a politikus a régi raktár ingatlanának értékesítéséről szóló szerződés aláírását követően.

A megyei önkormányzat a 2.300 négyzetméter hasznos alapterületű ingatlant nettó 635 millió forintért értékesített, és további 106 millió forintot kapott a cégtől a műkincsek átmeneti tárolására, illetve szállítására - tudatta a közgyűlési elnök.

Zombori István megyei múzeumigazgató elmondta, az új raktárbázis 10-15 évre megoldhatja a közgyűjtemény raktározási gondjait. A műkincsek tárolása közel állandó hőmérsékletet és páratartamot igényel, az újonnan épülő komplexum korszerű szigetelésének köszönhetően, az energiafelhasználás csökkentésével azonban a korábbiakhoz képest lényegesen olcsóbb lesz a raktár üzemeltetése.

Az új bázison a múzeum egy restaurátorközpontot kíván kialakítani, ahol megtörténhet az M43-as autópálya nyomvonalán folyó ásatás során előkerülő anyag feldolgozása is - közölte az igazgató.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását