2023. szeptember 28. - Vencel

Gladiátoros témaparkot terveznek

Róma új városvezetése felfedezte, mi hiányzik még a két évezred művészeti kincseit kínáló Örök Városban a turisták vonzásához: egy Disneyland-szerű tematikus szórakoztató park, amely ezen a helyen főleg az ókorba vinné el a szórakozni vágyókat.
2008. augusztus 15. péntek 14:09 - Hírextra
"A minta a párizsi Euro-Disney" - közölte csütörtökön Mauro Cutrufo alpolgármester. A közvetlenül a város határánál tervezett szórakoztató létesítmény három-négy év alatt felépülhet egy eddig még ki nem jelölt 4-500 hektáros területen.

"A látogatók átélhetik majd a Colosseum jeleneteit az antik Rómából, gladiátorokkal és talán Julius Caesarral" - részletezte a Reutersnek az egyelőre még nem túl konkrét elgondolást egy városi illetékes.

Egy előzetes piackutatás szerint lenne érdeklődés a szórakoztató park iránt, de ahhoz, hogy jelmezes gladiátorok szórakoztathassák a nemzetközi látogatósereget, a jobboldali városi vezetésnek előbb meg kell vívnia az ellenzékkel. Lazio tartományt - amelynek területén Róma található - a baloldal irányítja, amely nem ért egyet a tervvel.

"Nemet mondok az amerikanizálásra" - jelentette ki Claudio Mancini, Lazio tanácsának tagja, aki bízik abban, hogy a gladiátoros projekt már a tervezésnél elvérzik. "A tervet alaposan meg kell fontolni, mivel 500 hektár igazán nem semmi" - mondta az aggódó tanácsos az egyik olasz lapnak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását