2024. május 8. - Mihály

Csőtörés a fővárosban

Csőtörés következtében a kiáramló víz felnyomta az útburkolatot a Károly körúton, a Madách térnél csütörtök reggel - tájékoztatta az MTI-t a Fővárosi Vízművek Zrt. szóvivője.
2008. augusztus 14. csütörtök 09:20 - Hírextra
Lévai Zsuzsa ismertetése szerint nagy mennyiségű víz került a talajba, illetve a felszínre. Hozzátette: az érintett szakaszon több vízvezeték van, ezek közül egy 150 milliméter átmérőjű sérült meg.
Az érintett vezetékszakaszt lezárták és megkezdték a sérült vezeték feltárását - tette hozzá Lévai Zsuzsa.

A szóvivő - aki a helyszínen tartózkodik - elmondta: az ivóvízellátás érdekében úgynevezett szükségkutat létesítettek, de mint utóbb kiderült, a csőtörés nem okoz vízhiányt.

Közölte azt is, hogy jelenleg egy sávon halad a forgalom az érintett útszakaszon, de a feltáráshoz keresztben kell megbontani a burkolatot, ezért várhatóan teljes szélességében le kell zárni a Károly körútnak ezt a részét. Hozzátette: az Astoriától már nincs forgalomkorlátozás a Múzeum körút felé és ugyancsak nincs korlátozás a Károly körúton a másik irányban.

A BRFK sajtóosztályának munkatársa, Papp Péter azt közölte az MTI-vel, hogy a rendőrök nem engedik az autósokat a Bajcsy-Zsilinszky út, az Andrássy út és a József Attila utca irányából az Astoria felé haladni. Hozzátette: az előzetes információk szerint a korlátozást 13 óráig tartják fenn, de a vízművekkel egyeztetnek arról, meddig van erre szükség.

A BKV fődiszpécsere az MTI megkeresésére azt mondta: a csőtörés miatt a buszok a villamospályán közlekednek, ez a 9-es buszt, továbbá a 149-es és a 249-es villamospótló buszokat érinti.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását