2024. április 30. - Katalin, Kitti

Teázás helyett a Szigeten - videóval

Ma kezdődik a szűkebb értelemben vett Sziget fesztivál. Éppen ezért a mai napi videoklipünk is a fellépők egyikétől választottuk. Nem a nagyszínpadra vetjük vigyázó fülünket, és mégcsak nem is esti programot kerestünk: a PXR zenekart ajánljuk mindenki fig
2008. augusztus 13. szerda 14:03 - paulson
A PXR zenekar nevét az utóbbi hónapokban az Emergenza tehetségkutatójának köszönhetően ismerhettük meg. Ők nyerték meg a magyar versenyt, és képviselték az országot a taubertali nemzetközi döntőn.

A zenekar tagjainak átlagéletkora 20 év alatt van, talán ennek tükrében meglepő, hogy mennyire elhivatottak a fiúk a minőségi zene irányában. Az együttes története egyébként még 2005-ben indult, a Buchmüller (Manuel és Fabian) testvérek és Heimann Gábor Rock Bottom nevű formációjával. 2008-ban születtek újjá PXR néven Simon Bálinttal és Tarcza Vilmossal kiegészülve.

A zenekar tagjainak zenei ízléséből már lehet következtetni arra, hogy komolyan veszik a dolgot, olyan neveket említettek a fiúk ebben a kérdéskörben, mint a Metallica, a Led Zeppelin vagy a Dream Theater. Büchmüller Fabian kicsit szégyenkezve vallotta be, hogy egykor Blink 182-t is hallgatott.

Szinte a németországi Emergenza döntőről (augusztus 8-10-ig tartották) érkezik a PXR az A38 színpadára ma öt órakor. Ízelítőül egy dal tőlük, egyike azoknak, amellyel elnyerték a közönség és a zsűri tetszését.





Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását