2024. május 1. - Munka Ünnepe , Fülöp, Jakab

Sziget - jól fogynak a jegyek

Jól fogynak a jegyek a Sziget fesztiválra: a szervezők arra számítanak, hogy a rendezvény csütörtöki, pénteki és szombati napján kitehetik a "megtelt" táblát a Hajógyári-sziget bejáratánál - közölte a fesztivál sajtófőnöke az MTI-vel szerdán.Vető Viktória
2008. augusztus 13. szerda 18:25 - Hírextra
Úgy látják, hogy a fesztivál szempontjából legerősebb három napon, csütörtökön, pénteken és szombaton - ha nem lesz rossz idő - megtelhet a Hajógyári-sziget.

Vető Viktória elmondta, hogy elővételben mintegy 35 ezer hetijegyet adtak el, ebből 26-28 ezret külföldön vásároltak meg.

A sajtófőnök közölte, hogy tavaly a helyszínen vásárolták meg a napijegyek 80-90 százalékát, azonban idén elővételben már kétszer annyi elfogyott a hétvégi napokra, mint az előző évben. Ez arra enged következtetni, hogy csütörtökön, pénteken és szombaton teltház lehet a Szigeten.

Az idei Sziget fesztiválra 20 ezer repülővel érkező külföldit vár a ferihegyi repülőteret üzemeltető Budapest Airport. A cég arról tájékoztatta az MTI-t, hogy az előzetes számítások és becslések szerint az egyhetes rendezvényre érkező külföldiek több mint egyharmada légi úton érkezik a magyar fővárosba.

A mintegy 20 ezer utas jellemzően a fesztivál nulladik vagy első napján érkezett és érkezik Budapestre, és az utolsó napon, azaz vasárnap távozik.

A Budapest Airport a Sziget fesztivál szervezőivel közösen a repülőtér mindhárom terminálján mobilpultokat helyezett el, ahol hostessek várják a szórakozni vágyó fiatalokat.

Az esemény szervezői egy térképet is tartalmazó szórólapot nyújtanak át részükre, amely a fesztivál programján kívül fontos közlekedési információkat is tartalmaz a Hajógyári-sziget megközelíthetőségéről.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását