2024. május 2. - Zsigmond

Sziget - Békávézóval és "bírságtalanító" kerékkel várja a BKV a fesztiválozókat

Cowbino-bárral, Békávézóval és "bírságtalanító" kerékkel várja a BKV a Sziget fesztivál látogatóit - mondta Kiricsi Karola, a közlekedési társaság sajtóreferense kedden Budapesten, a Batthyány téri HÉV-megállóban tartott sajtótájékoztatón.
2008. augusztus 12. kedd 13:33 - Hírextra

A BKV a Szigeten Békávézót állított fel, ahol augusztus 13. és 17. között az érvényes menetjeggyel vagy bérlettel érkezők egy csésze tejeskávét fogyaszthatnak el a kezelt menetjegy vagy a bérlet felmutatása után - közölte a sajtóreferens.

A Békávézó mellett a közlekedési társaság hűtött italokkal és meleg ételekkel is várja vendégeit a BKV-s belső kialakítással ellátott Cowbino-bárban, melynek alapötletét a Tehénparádéról korábban megvásárolt köztéri műtehén adta - folytatta Kiricsi Karola, utalva arra, hogy a BKV még tavaly vette meg jótékonysági árverésen a Combino-villamost mintázó négylábút.
Megemlítette azt is, hogy a BKV a pótdíjtartozással rendelkező, játékos kedvű látogatói részére lehetőséget kíván biztosítani fennálló tartozásuk 5, 10, 15, 20, 25, de legfeljebb 30 százalékos mérséklésére is. Ezt a kedvezményt a BKV-s "bírságtalanító" szerencsekerék egyszeri megforgatásával lehet majd igénybe venni. A szerencséseknek a "bírságtalanító" által mutatott kedvezménnyel csökkentett fennmaradó pótdíjazásról állítanak ki csekket, amit a postán lehet majd befizetni.

Kiricsi Karola emlékeztetett arra, hogy hétfő óta, azaz a Sziget mínusz egyedik napjától több BKV-járat is sűrűbben jár, eltérően az ilyenkor szokásos nyári menetrendtől.
A sajtóreferens tájékoztatása szerint a HÉV gyakoribb időközökkel, üzemszünet nélkül és hat kocsival szállít utasokat. Augusztus 12-től 18-ig az 1-es villamos hétköznap a délutáni és az esti órákban, szombaton és vasárnap a kora reggeli órák kivételével gyakoribb követési idővel közlekedik. A 901-es éjszakai járat vonalán a fesztivál ideje alatt szóló helyett csuklós autóbuszok járnak.

A BKV az új paraméterkönyv augusztus végi életbelépését megelőző információs kampány keretében a fesztiválon is ad tájékoztatást a tömegközlekedésben bekövetkező változásokról, például az új járatszámozásról, az útvonal- és menetrend-módosulásokról.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását