2024. május 17. - Paszkál

Phelps belépett a halhatatlanok csarnokába

Azzal, hogy Michael Phelps megnyerte a 200 méteres gyorsúszást, belépett a sport halhatatlanjainak klubjába, mivel holtversenyben minden idők legeredményesebb olimpikonja lett kilenc ötkarikás aranyérmével.
2008. augusztus 12. kedd 08:50 - Hírextra

A 23 éves amerikai szuperklasszison kívül eddig honfitársai, a szintén úszó Mark Spitz, az atléta Carl Lewis, a finn futó Paavo Nurmi, valamint a szovjet tornász, Larissza Latinyina volt képes kilenc olimpiai elsőségre.

"Utálok veszíteni. A korábbi vereségek miatt sokkal motiváltabb lettem. Amit eddig Pekingben meg lehetett tenni, megtettük. Hihetetlen beteljesülés és határozottan megtiszteltetés, hogy az olimpia legnagyobb alakjaival emlegetnek együtt" - mondta Phelps - akinek alapvető célja Spitz egy olimpián, jelesül az 1972-es münchenin nyert hét aranyérmének túlszárnyalása - alig 24 óra múlva egyedüli uralkodó lehet, ha a férfi 200 pillangó szerdai döntőjében is diadalmaskodik.

Az olimpiával kapcsolatos híreket folyamatosan online lehet hallgatni a Pont FM 88.1 Rock & Sport rádión, amit az alábbi címen lehet elérni: http://www.hirextra.hu/banners/pontfm.m3u.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását