2024. május 14. - Bonifác

Kisgyermekes bérletet vezet be a BKV szeptembertől

Szeptember 1-től bevezeti a kisgyermeket nevelő szülőknek járó kedvezményes bérletet a BKV. A 3.250 forintos szelvények forgalmazása augusztus 26-án kezdődik - tájékoztatta a cég kedden az MTI-t.
2008. augusztus 12. kedd 12:37 - Hírextra

Az új bérlettípus igénybevételére azok jogosultak, akik budapesti lakcímmel rendelkeznek, és gyermekgondozási segélyben (gyes) vagy gyermeknevelési támogatásban (gyet) részesülnek - áll a közleményben.

A kisgyerekes bérlet a BKV valamennyi járművén használható lesz Budapest közigazgatási határán belül, és korlátlan számú utazásra érvényes, a többi budapesti havi bérlethez hasonlóan. A szelvény használatához egy 200 forintos bérletigazolványt kell kiváltani, amelynek sorszámát rá kell írni a szelvényre, mert az csak így érvényes utazásra.

A bérletigazolvány kiadásához szükséges a jogosult személyi igazolványa és lakcímkártyája, egy igazolványkép, valamint a gyes-ről vagy gyet-ről kapott, 6 hónapnál nem régebbi eredeti igazolás vagy az azt megállapító határozat bemutatása - tudatta a BKV Zrt.

A bérleteket egy évre, de legfeljebb a juttatás folyósításának időtartamára érvényesítik.
Áprilisban csaknem ötven kisgyermekes szülő és szimpatizáns nevében nyújtottak át petíciót a kisgyermekes bérlet bevezetéséért a Fővárosi Közgyűlést képviselő John Emese liberális frakcióvezetőnek. Akkor a képviselő az MTI-nek elmondta: 2007 decemberében a Fővárosi Közgyűlés már beiktatta a BKV tarifarendeletébe a tanuló- és nyugdíjasbérlet árával megegyező összegű kismamabérletet.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását