2024. április 28. - Valéria

A badacsonyörsiek ragaszkodnak a strandjukhoz

A badacsonyörsi kempinget eladták, ezért az a várható fejlesztések miatt jövőre már nem üzemelhet községi strandként. Ezt a badacsonyörsiek sérelmezik, lakossági fórumon tiltakoztak a döntés ellen, csakis a régi strandot hajlandók elfogadni - írta keddi s
2008. augusztus 12. kedd 09:04 - Hírextra

Az 1970-es években azzal a feltétellel adta át a községi tanács a megyeinek a területet -, amely így a megye idegenforgalmi hivatala, a Balatontourist kezelésébe került -, hogy ott mindenkor biztosítva lesz a badacsonyörsiek ingyenes fürdési lehetősége - olvasható a lapban.

A kemping területén viszont az SCD Holding Zrt. több milliárd forintos beruházással egy luxushotelt tervez építeni. A cég képviselője elmondta, hogy térítésmentesen biztosítottak a kemping területéből háromezer négyzetméteres vízparti részt az önkormányzatnak, hogy ott strandot alakíthasson ki. Az önkormányzat ezt elfogadta és vállalta a strand kiépítését.

A lakossági fórumon azonban az hangzott el, hogy a felajánlott terület lényegében nádas, amit tilos kivágni, ráadásul a nyílt vizet a nádason keresztül lehet csak megközelíteni, egy hetven méter hosszú stégen keresztül.

"A lakosság álláspontja a fórumon egyértelműen az volt, hogy a polgármester álljon ki a közösségért és továbbítsa véleményét, miszerint csakis a régi strandot hajlandók elfogadni" - írta a Napló.

Az újság tudósítása szerint a badacsonyörsiek az igazukért - ha kell - Brüsszelig is elmennek.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását