2024. április 28. - Valéria

Mark Spitz ércelődik

Mark Spitz, a müncheni olimpia hétszeres aranyérmes úszója úgy érzi, hogy "lebecsülték" azzal, hogy nem hívták meg a pekingi olimpiára.
2008. augusztus 10. vasárnap 20:20 - Hírextra
Az 58 éves Spitz, aki jelenleg Hongkongban tartózkodik, különösen azért nehezményezi, hogy az ötkarikás játékok szervezői nem hívták meg őt a játékokra, mert honfitársa, Michael Phelps kapcsán naponta többször is emlegetik őt és egyelőre fennálló, egy olimpián szerzett aranyrekordját, amelyet napjaink amerikai úszócsodájának van esélye megjavítani.

"Itt üljek ölbe tett kézzel, amíg Michael Phelps megdönti csúcsomat?" - tette fel Spitz a szónoki kérdést a francia hírügynökség tudósítójának, hozzátéve, hogy nem szívesen ülne fel a lelátóra mindezt végignézni úgy, hogy hivatalosan senki sem hívta meg. Ő maga sem tudja, miért maradt le a vendégek hosszú listájáról.

Phelps vasárnap kezdte meg az aranygyűjtést a 400 méteres vegyesúszásban. Négy éve, Athénban már hat olimpiai elsőséget gyűjtött, ahhoz, hogy minden idők legeredményesebb úszója legyen, még három aranyat kell nyernie. Mark Spitz ugyanis 1968-ban, a mexikói olimpián kezdte sikersorozatát, két arannyal, így összesen kilencszer állhatott fel az ötkarikás játékokon a dobogó legfelsőbb fokára.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását