2024. április 25. - Márk

Újabb doppingoló a Touron

Kortikoszteroidot mutattak ki a júliusi Tour de France kerékpáros körverseny egyik meg nem nevezett versenyzője szervezetében a Francia Doppingellenes Ügynökség (AFLD) csütörtökön nyilvánosságra hozott legfrissebb jelentése szerint.
2008. augusztus 7. csütörtök 21:33 - Hírextra
Ezzel ötre nőtt a pozitív doppingesetek száma a múlt havi viadalon.

Az AFLD most először végzi a francia versenyen a résztvevők ellenőrzését. A szervezet összesen 22 rendellenességet tapasztalt 13 bringásnál, akik közül többeket igazolt a versenyző biológiai adatait tartalmazó okmány. Az AFLD hét versenyzőnél, összesen 14 esetben talált a tiltott szerek közé tartozó kortikoszteroidot. A hét kerekes közül hatnál felmentést adott biológiai igazolvány, amelyet szintén az AFLD adott ki.

Az AFLD július 27-én, a Tour záró napján jelentette, hogy pozitív eredményt hozott a kazah Dmitrij Fofonov doppingtesztje, őt megelőzően pedig a spanyol Manuel Beltran és Moises Duenas Nevado, valamint az olasz Riccardo Ricco bukott le az idei viadalon.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását