2024. április 23. - Béla

Luxus gépkocsikat loptak

Sorozatban loptak el nagy értékű terepjárókat azok az elkövetők, akiket a debreceni rendőrök fogtak el - közölte Sóvágó Sándor rendőr alezredes, városi rendőrkapitány csütörtökön sajtótájékoztatón.
2008. augusztus 7. csütörtök 15:32 - Hírextra
A gyanúsítottak ez év február és április között három alkalommal loptak el luxus terepjárókat gyakorlatilag ugyanarról a helyről: a debreceni nagyerdei fürdő környékéről - tette hozzá.
Tájékoztatása szerint minden esetben ugyanazt a módszert alkalmazták: a fürdőben az öltözőszekrény erőszakos felnyitásával elvitték a gépkocsi kulcsát - egy esetben még 460 ezer forint készpénzt is -, majd elvitték a Mercedes és BMW típusú terepjárókat.

A nyomozást nagyban segítette a fürdő biztonsági kamerái által készített felvételeknek igazságügyi grafikus szakértővel történt megvizsgáltatása, ugyanis kiderült: az elkövetői kör ugyanaz - tette hozzá a rendőri vezető.

Két elkövetőt kommandósok fogtak el, mert olyan információja volt a rendőrségnek, hogy fegyverrel rendelkeznek. A harmadik ember önként jelentkezett a többiek elfogása után, a negyediket pedig - aki épp nyaralásból érkezett haza - a hét elején a debreceni repülőtéren vették őrizetbe. Egy társukat még keresi a rendőrség.

A bíróság három elkövetőt előzetes letartóztatásba helyezett, egy férfival szemben pedig lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el.
Sóvágó Sándor elmondta azt is, hogy a házkutatások során autókkal kapcsolatos adás-vételi szerződések, bélyegző, forgalmi engedély, autó indítókulcsok, autórádiók, szétbontott autó, német forgalmi engedélyek kerültek elő.

Kiderült az is, hogy az egyik nagy értékű BMW-t időközben a tulajdonosa egy debreceni személy segítségével, mindeddig ismeretlenektől visszavásárolta, így az a birtokába visszakerült.
A rendőrség - mint az a tájékoztatón elhangzott - "alappal feltételezi", hogy az elfogottak illetve ismeretlen társaik az egész ország területére kiterjedően folytatták tevékenységüket, s az elkövetéssel okozott kár értéke elérheti a 120 millió forintot.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását