2024. április 26. - Ervin

Elutasították

Bűncselekmény hiányában elutasította a Fővárosi Főügyészség a Montessori Alapítványi Általános Iskola ügyében vesztegetés gyanúja miatt tett feljelentést - közölte az MTI-vel a Fővárosi Főügyészség sajtóirodája csütörtökön. A döntés nem jogerős, ellene a
2008. augusztus 7. csütörtök 11:05 - Hírextra
Az Oktatási Hivatal (OH) elnöke, Bakonyi László azért tett bejelentést az ügyészségen, mert több szülő azt állította, hogy pénzért lehetett osztályzatokat vásárolni. A pedagógusok viszont kijelentették, a szülők kínáltak nekik pénzt, hogy átsegítsék gyerekeiket az érettségi vizsgán.

A főügyészség emlékeztet arra, hogy a Büntető törvénykönyv szerint a vesztegetés vétségét csak az követi el "aki költségvetési szerv, gazdálkodó szervezet vagy társadalmi szervezet dolgozójának, illetve tagjának, vagy reá tekintettel másnak azért ad vagy ígér jogtalan előnyt, hogy a kötelességét megszegje".

Mint írták, a feljelentésből megállapított adatok szerint egyes szülők "az alapítvány által fenntartott közoktatási intézmény alkalmazottjának ígértek előnyt".

"Az alapítvány által fenntartott iskola nem költségvetési szerv, nem gazdálkodó szervezet és nem társadalmi szervezet, ezért a dolgozójának ígért előny - tényállási elem hiányában - nem valósítja meg a vesztegetés vétségét" - fogalmazott a főügyészség.

Korábban az OH a maximálisan kiszabható, egymillió forintos bírságot rótta ki a Montessori iskolára, mert a hivatal több szabálytalanságot állapított meg a működésével kapcsolatban.

Az Oktatási Hivatal azért indított vizsgálatot, mert több szülő bejelentést tett arról, hogy kifogásolható volt az idei érettségi vizsga szervezése és lebonyolítása; szerintük kivételeztek az érettségin

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök fiával, és panaszra ad okot az iskola működése. A hivatal a vizsgálat során nem talált olyan törvénysértést, amely az érettségi vizsgák megismétlését vagy megsemmisítését indokolta volna.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását