2024. május 7. - Gizella

Lesz angol olimpiai futballcsapat

Angliának mindenképpen ott lesz olimpiai labdarúgó-válogatottja a 2012-es, londoni ötkarikás játékokon akár Skócia, Wales és Észak-Írország segítsége nélkül is.
2008. augusztus 6. szerda 14:55 - Hírextra
"Hogy kell-e futballválogatott Angliának a 2012-es olimpiára? Természetesen igen" - mondta Brian Barwick, az angol szövetség (FA) vezető tisztségviselője a BBC-nek.

"Tiszteletben tartjuk Skócia, Wales és Észak-Írország nézőpontját, de egy olyan olimpiáról van szó, amely Londonban lesz, négy év múlva, és őrültség lenne, ha nem állítanánk össze saját labdarúgó-válogatottat az eseményre" - folytatta Barwick.

Korábban Joseph Blatter, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) elnöke többször kijelentette, hogy nagyon tisztelik az angol futballt, így a FIFA nem akadályozná a 2012-es szereplést akkor sem, ha a skót, a walesi és az észak-ír szövetségek ellenzik is ezt.

Blatter szerint a probléma egyik lehetséges megoldása az lehet, ha csak angol labdarúgókat válogatnak be a csapatba.A szigetországiak 1908-ban és 1912-ben olimpiai aranyat nyertek, 1960 óta viszont nem szerepeltek a játékokon.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását