2024. június 12. - Villő

Újabb doppingolók

Egy neve elhallgatását kérő szövetségi tisztviselő szerint pozitív eredményt hozott két éremesélyes orosz gyalogló, Vlagyimir Kanajkin és Valerij Borcsin doppingtesztje, így valószínűleg nem indulhatnak a pekingi olimpián.
2008. augusztus 5. kedd 11:29 - Hírextra
A névtelenséget kérő illetékes szerint egy harmadik gyalogló, Alekszej Vojvodin is fennakadt, ám ő nem tagja az olimpiai keretnek.

A hír újabb komoly csapás az orosz atlétikára, miután öt nappal ezelőtt doppingolás gyanúja miatt felfüggesztették a női csapat hét tagját, köztük a középtávfutó Jelena Szoboljevát, aki a 800 és az 1500 méteres síkfutás egyik favoritja volt.

A gyaloglás az orosz atlétika hagyományosan erős száma. A 23 éves Kanajkin második lett 50 km-en a májusi gyalogló Világkupán és idén júniusig ő tartotta a 20 km világcsúcsát.

Az 1:17:16 órás rekordot június 8-án döntötte meg honfitársa Szergej Morozov (1:16:43 ó) Saranszkban, ahol ugyan ő is jobbat gyalogolt (1:16:53 ó) korábbi csúcsánál, de csak a másodi helyen ért célba. A 21 éves Borcsin az idény harmadik legjobb eredményével rendelkezik 20 km-en (1:17:55 ó).
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását