2024. március 29. - Auguszta

Helmeczy László magyarázkodik

Már tudja Helmeczy László ügyvéd, hogy hazudott neki az őt megkereső drogterjesztő a Hír TV riportereiről; az ügyvéd hétfőn este az ATV Egyenes beszéd cím műsorában beszélt az általa nyilvánosságra hozott hangfelvételről.
2008. augusztus 4. hétfő 20:42 - Hírextra

A drogdíler hazudott, amikor azt állította, hogy az újságírók kábítószer-fogyasztók, de Helmeczy László szerint az általa bemutatott hangfelvétel - legalább is annak 15 percnyi, a nyilvánosságnak szánt része - azt igazolja, hogy nem ő, illetve nem az ő megbízója kereste fel a drogdílert, hanem ez fordítva történt.


Szólt arról is, hogy a Barát Miklósként emlegetett drogdílerrel legalább három alkalommal beszélt. Arra hívta fel a figyelmet, hogy a televízió az ügyben már áprilisban feljelentést tett, erre az ügyészségtől május elején választ kaptak, holott ekkor ő még nem is beszélt Barát Miklóssal.
A kábítószerfogyasztással megvádolt újságírók egyike, Kisberk Szabolcs önkéntesen vállalta a drogtesztet, amelynek eredménye negatív lett, azaz tisztázta őt.


Hétfőn a Szabolcs Online portálon tették először közzé azt a hangfelvételt, amelyen a drogdíler és Helmeczy László ügyvéd közötti beszélgetés hallható. A honlap szerint az ügyvéd korábban nem ismerte a dílert, a kábítószer-kereskedő kereste meg Tóth Viktort, Veres János kampányfőnökét, aki Helemeczyhez küldte őt. A felvételen a díler azt mondja: rendszeresen szállít kábítószert a két riporternek, de azok tartoznak neki 1,6 millió forinttal, ezért ha valaki kifizeti ezt az összeget, hajlandó lebuktatni őket.


Kisberk Szabolcs leszögezte, hogy rendszeres drogfogyasztás esetén könnyen kimutatható lett volna a szer. Az újságíró a vádak kapcsán kijelentette, meg fogják tenni a megfelelő jogi lépéseket Helmeczy László ellen.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását