2024. április 27. - Zita

Az újjáépítést is bátorítani hivatott a láng

A 69 ezer halálos áldozatot követelő májusi földrengés utáni újjáépítést is bátorítani hivatott a kínai szervezők szerint az olimpiai láng, amely már a harmadik állomásán járt hétfőn a katasztrófa által leginkább sújtott Szecsuan (Sichuan) tartományban.
2008. augusztus 4. hétfő 22:10 - Hírextra

A fáklyavivők színpompás ünnepség keretében körbefutották Mianjang (Mianyang) város Csiucsou (Jiuzhou)-stadionját, amelyben egy héttel ezelőtt még a földrengés földönfutóvá vált, túlélő áldozatai kaptak szállást. A tikkasztó hőség ellenére az ünnepségnek mintegy 3000 nézője volt, akik énekeltek, éljeneztek. Igaz, bárki nem vehetett részt az eseményen, csak kiválasztás útján.


A 7,9-es erősségű rengés mintegy 5 millió embert tett földönfutóvá. Közülük a katasztrófa utáni napokban több tízezret menekítettek a Csiucsou-stadionba. Egy héttel ezelőtt elköltöztették őket más ideiglenes szállásokra. Hihetetlen mennyiségű szemetet kellett összeszedni utánuk, de hétfőre sikerült megtisztítani az épület minden részét, és több száz virággal feldíszíteni a főbejárathoz vezető széksorokat. A stadiont 500 méteres körzetben rendőrségi ko

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását