2024. április 29. - Péter

A tartalékokat hova?

Az első napok békés hangulatú csapatvezetői értekezletei után pénteken már éles szóváltásra is sor került a pekingi olimpiai faluban.
2008. augusztus 1. péntek 20:45 - Hírextra
A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) tájékoztatása szerint a dánok felvetették, hogy a hivatalos tartalékként számon tartott versenyzőket engedjék be a sportolók szálláshelyére. Az indítványhoz többen - így a magyarok - is támogatólag csatlakoztak, a kínai szervezők viszont nem engedtek, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) előírásaira hivatkoztak. A NOB képviselői pedig elzárkóztak a kérés teljesítése elől.

Az úgynevezett "P" akkreditációval rendelkező tartalékoknak, valamint a csapathoz tartozó, akkreditálással rendelkező edzőknek, szakembereknek, akiknek már nem jutott ágy az olimpiai faluban, hagyományosan külső szálláshelyet ajánlanak fel. Pekingben ez az ajánlott szálló, a falu közelében lévő Petroleum Hotel.

"Az eddigi olimpiákon bizony nem sokat törődtek a faluból kiszorultak elhelyezésével. A kínaiak másképp gondolkoztak. A Petróleum Szálló színvonala legalább három-négy csillagos elhelyezésnek felel meg" – mondta Molnár Zoltán csapatvezető a helyszíni szemle után.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását