2024. április 25. - Márk

Forró olaj borult a lábára

Harmadfokú égési sérüléseket szenvedett Görbicz Anita, az olimpiára készülő magyar női kézilabda-válogatott irányítója.
2008. július 29. kedd 13:31 - Hírextra
Sinka László, a magyar szövetség főtitkára az MTI-nek elmondta, hogy a győri játékos hétfőn este otthonában szenvedett háztartási balesetet, forró olajjal öntötte le a lábfejét. Jelenleg a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórházban ápolják.

"Görbicz Anitát hétfőn este 10 órakor nagyrészt mély másodfokú, kisebb területen valószínűsíthetően harmadfokú égési sérülésekkel hozták be a kórházba. Testfelületének összesen kevesebb mint egy százaléka károsodott, viszont nagyon rossz helyen, a jobb lábháton, a lábujjak háti felszínén és a lábujjak között szenvedett égési sérüléseket" - tájékoztatta az MTI-t Balogh Péter, a baleseti sebészeti osztály vezetője, aki egyben a női kézilabda-válogatott csapatorvosa is.

Balogh Péter szerint Görbicz Anita állapota a körülményekhez képest jó, gyulladása nincs. A kézilabdázónőt várhatóan még egy-két napig tartják benn a kórházban, felépülése várhatóan két-három hetet vesz igénybe, tehát elképzelhető, hogy az olimpia második felében már játékra képes lesz. Pontosabb véleményt ezzel kapcsolatban szerdára ígért az orvos, mert "sok függ attól, hogy a szervezetének milyen a regenerációs készsége és miként reagál az alkalmazott kezelésre".

"Most a legfontosabb, hogy betartsam az orvosi utasításokat, mert értelemszerűen nagyon szeretnék ott lenni az olimpián" – mondta az MTI érdeklődére Görbicz Anita.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását