2024. május 19. - Ivó, Milán

Hemingway nem ért egyet az osztrák vádakkal

George F. Hemingway kispesti klubtulajdonos nem ért egyet az osztrákok azon kritikájával, miszerint a biztonságiak szombaton brutálisan bántak a Sturm Graz futballszurkolóival a Budapest Honvéd elleni Intertotó Kupa-mérkőzésen.
2008. július 28. hétfő 15:05 - Hírextra
"A vendégdrukkerek a mérkőzés folyamán petárdázni kezdtek, s amikor a biztonságiak ki akarták emelni a renitenseket, akkor feltépett székekkel támadtak rájuk" - mondta az amerikai üzletember, aki ebből kifolyólag egyoldalú tájékoztatásnak és a valóság elferdítésének tartja a vendégdrukkerek áldozatként történő beállítását.

Arra kérdésre, hogy a biztonságiak állítólag viperával és zokniba bújtatott biliárdgolyóval ütlegelték az osztrák fanatikusokat, úgy reagált, hogy ő ezt nem látja bizonyítottnak az esetről készült felvételek alapján. Mint megjegyezte, azt a tájékoztatást kapta a biztonsági szolgálattól, hogy gumibottal fékezték meg a megvadult drukkereket, s nincs oka ebben kételkedni, hiszen a felvételeken nem látszik, milyen anyagból készült botokkal próbálták helyreállítani a rendet a stadionban.

"A kispesti szurkolók létesítményen belüli viselkedését pozitívnak minősítem. Amikor az események hatására páran elvesztették a türelmüket, akkor is szép szóra visszatértek saját szektoraikba" - mondta Hemingway. A kispesti klubtulajdonos a Napkelte adásában "szervezett huligánbandának" nevezte a Sturm azon szurkolóit, akik a botrányt okozták, és szerinte a Budapestre érkezettek közül többen ki vannak tiltva saját csapatuk stadionjából.

A szombati mérkőzésen, melyen a 2-1-es sikerükkel az osztrákok jutottak tovább született, az első félidőben került sor az összetűzésekre, majd a szünetben a rendőrök kiürítették a problémás szektort. A Bozsik Stadionban milliós nagyságrendű kár keletkezett a feltépett székek révén, amelyek helyreállítása a keddi sajtótájékoztató alatt is zajlott.

A meccs előjátékaként a Vörösmarty téren a Honvéd-szurkolók megtámadták az osztrák drukkereket, az összetűzésben mintegy ötvenen vettek részt. A rendőrség vasárnapi tájékoztatása szerint a mérkőzésen kitört verekedés után a mentők kilenc drukkert vittek kórházba, a meccs előtt három osztrákot állítottak elő.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását