2024. május 7. - Gizella

Egri kórház - Nincs jogerős döntés

Nem kötelezte jogerősen 157 millió forint megfizetésére a bíróság az egri kórházat egy felmondott informatikai szerződés miatt - jelentette ki csütörtökön az MTI érdeklődésére a kórház, illetve a fenntartó Heves Megyei Önkormányzat jogi képviselője.
2008. július 24. csütörtök 12:40 - Hírextra
Novák Rudolf két kereszténydemokrata országgyűlési képviselő, Lukács Tamás és Nagy Kálmán állítására reagált. A honatyák nyílt levélben azt írták az egészségügyi miniszternek, hogy a bíróság jogerősen 157 millió forint és kamatai megfizetésére kötelezte az intézményt.

Valóban született egy elsőfokú ítélet 99 millió forint és kamatai megfizetéséről, amit azonban megfellebbez a kórház és az önkormányzat - tette hozzá az ügyvéd.

Novák Rudolf elmondta, hogy a pert eredetileg a Hospnet Kft. indította az intézménnyel szemben. Sikeresen, mert a bíróság részítéletében jogerősen megállapította, hogy a kórház jogellenesen mondta fel az intézmény informatikai rendszerének kiépítésére és üzemeltetésére vonatkozó szerződést.

Vagyis immár csupán a felperes által kért 160 millió forintos kártérítés összegén, illetve a 2001 augusztusától kért kamat számítási módján folyik a jogvita, és immár nem a Hospnettel, hanem jogutódjával a HVL Invest Kft.-vel.

A harmadszor megismételt elsőfokú eljárásban július 14-én született meg az első fokú, nem jogerős ítélet. Ennek fellebbezési határideje július 29-én jár le.

Ezért legkésőbb jövő hétfőn fellebbezést nyújt be a kórház, illetve az önkormányzat a Fővárosi Ítélőtáblához, mert mind a kártérítés összegét, mind a kamatszámítás módját vitatják - mondta Novák Rudolf.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását