2024. július 18. - Frigyes

Szívás Balatonon

Szívnak a balatoni vendéglátósok, mert esik az eső, a forgalom pedig apad, drasztikusan, csak a welness-szolgáltatóknak megy viszonylag jól, és a Balatoni Hajózási Zrt.-nek
2008. július 23. szerda 10:13 - Hírextra
Az elmúlt napok esős, viharos időjárása miatt jelentősen csökkent a turisták száma a Balatonon és a Velencei-tónál - írja a Napi Gazdaság.

A kereskedelmi és iparkamarák legfrissebb adatai szerint a csapadékos időjárás 25-30 százalékos forgalomkiesést okozott a Balatonnál működő szállásadóknak és vendéglátóknak. Még ennél is nagyobb, csaknem 40 százalékos csökkenés tapasztalható a Velencei-tó partján.

A forgalomcsökkenés kevésbé érezteti hatását a nívósabb, wellness-szolgáltatásokat is kínáló szállodákban. Ezek a hotelek még most is 65-70 százalékos kihasználtsággal működnek a nagyobb balatoni városokban - tette hozzá a napilap.

Az időjárás viszont kedvez a Balatoni Hajózási Zrt. forgalmának, a rossz idő miatt ugyanis sokan inkább kirándulnak.

A személyhajókon, különösen a kompokon 15-20, a hétvégén pedig csaknem 30 százalékos volt a forgalomnövekedés. A napokban sokan mentek múzeumba is a Balaton környékén: több badacsonyi, balatonfüredi, valamint keszthelyi múzeum előtt sorok kígyóztak a hétvégén.
Forrás: hirado.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását