2024. április 29. - Péter

Gyorshír! Megszűnik az MDF frakció?

Csáky András az Magyar Demokrata Fórum országgyűlési képviselője kilép az MDF parlamenti frakciójából. A politikus ezt hétfőn délben jelentette be. Jelezte, a kilépését március 16-i hatállyal teszi meg.
2009. március 9. hétfő 13:07 - HírExtra
A képviselő hétfőn a parlamentben a frakcióülés után elmondta: a frakcióülésen bejelentette azt, hogy jövő hétfői dátummal kilép az MDF frakciójából. Független képviselőként folytatja munkáját, tehát a mandátumát nem adja vissza - tette hozzá.

A politikus vasárnap közölte az MTI-vel, hogy kilép a Magyar Demokrata Fórumból, mert véleménye szerint az EP-lista szombati elfogadásával az MDF feladta politikai hitvallását, és végleg szakított azzal a társadalmi bázissal, amelyre megalakulásakor támaszkodott.
Csáky András kiemelte: arra számított, azzal, hogy vasárnap bejelentette, kilép a pártból, meg tudja akadályozni, hogy Bokros Lajos személye határozza meg a következő időszakban az MDF-et.

Véleménye szerint a volt pénzügyminiszter tevékenysége ugyanis összeegyeztethetetlen az MDF elveivel.

Mint hangsúlyozta: a frakció kérése volt, hogy egy hetet várjon a kilépéssel, hogy a technikai részleteket és a munkatársak ügyét el tudják még intézni.

Az ülésről távozva Boross Péter volt miniszterelnök az újságíróknak azt mondta: mélységesen elítéli, hogy Csáky András úgy távozik a frakcióból, hogy viszi a mandátumát is.

Kiemelte: azzal az indítvánnyal élt az ülésen, hogy az MDF országos választmányát hívják újból össze. Hock Zoltán újságíróknak azt mondta: még nem döntött arról, hogy ő maga kilép-e a pártból és a frakcióból. Hozzátette: a párton és a frakción kívül is van élet.
Hangsúlyozta: ha a pártban lecsillapodnak az indulatok, és kiderül az, hogy az MDF milyen programmal vág neki az európai parlamenti választásnak, akkor az befolyásolni fogja többek döntését.

Mint megemlítette, Csáky András már régóta gondolkodhatott a kilépésen.
Újból kijelentette: Bokros Lajos programjával nem ért egyet.

Katona Kálmán még az ülés előtt arra a felvetésre, hogy vasárnap a közszolgálati televízióban Bokros Lajos azt mondta: szerinte egy válságkezelő programmal bíró kormányra mindenképpen szükség van, és ha egy ilyen kormány megalakulna, akkor nem zárta ki azt, hogy elvállalja annak irányítását, az MDF-es politikus úgy fogalmazott: "kibújt a szög a zsákból".

Herényi Károly, az MDF frakcióvezetője az ülésről távozva annyit mondott: a frakció a héten még összeül, hogy tárgyaljon a helyzetről.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

gubaba
2009. március 9. 14:42
Tipikus "dögöljön meg a szomszéd tehene is!" állapot. Ha már kiszenvedett az MDF frakció és megyünk a komposztálóba, gyüjjön velünk a Gyurcsány is! A Pinocchio-s plakát nagyon megfogott, bár azt hiszem, hogy ott a helye rajta ennek a "Ki a pinának" is....
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását