2024. április 19. - Emma

Idegesítő a hangos mobilhasználat

Egy felmérés szerint (amit nagy meglepetésre nem brit tudósok készítettek) az emberek nem szeretik, ha a környékükön túl hangosan tárgyalják ki mások a magánügyeiket. Azaz tessék halkabban mobilozni, a hangerő nem népszerű.
2008. július 23. szerda 10:15 - Hírextra
Az ominózus felmérés szerint ráadásul tényleg csak a hangerővel van gond: a megkérdezettek 69 százalékát idegesítik a nem kért privát részletek. Ráadásul a megkérdezettek egyharmadát konstansan hergeli a jelenség, másik harmadukat csak időnként. Arról nem is beszélve, hogy a nagy többséget a túl hangos telefoncsörgés is kihozza a sodrából.

Mindez érdekes módon nem a mobiltelefónia elutasítását jelenti: a nyilatkozók közel kétharmada a mobilok pozitív hatásairól beszél, 34 százalék érzi a pozitív és negatív hatások viszonylagos egyensúlyát, és csupán két százalék tartja a mobilokat egyértelműen károsnak.

Ezzel együtt 81 százalékot nem izgat, ha a közelében a mobilkommunikáció másik népszerű eszköze, egy laptop működik. Feltéve, ha az csendes: a hangos elfoglaltságok (így a DVD-nézés) váltanak csak ki némileges ellenérzéseket.

Summa summárum: szabad mobil eszközöket használni, csak illendő mások toleranciaküszöbét tiszteletben tartani: ne zajongjunk, és nem lesz gond.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását