2024. április 29. - Péter

A Nagydíj előtt idén Balatonon

A Forma-1-es Magyar Nagydíj előtt már megszokott utcai parádét ezúttal a Balatonra költöztetik a szervezők.
2008. július 22. kedd 12:20 - Hírextra
"Számomra a Balaton az egyik nagy szerelem, szóval teljesen természetes volt, hogy minden erőmmel támogassam ezt az új elképzelést, hiszen a Forma-1-re - amely a sportturisztikai attrakciók zászlóshajója - irányuló figyelemből egy kevés a Balatonra is esik" - nyilatkozta a keddi sajtótájékoztatón Gyenesei István sportért felelős önkormányzati miniszter.

A jövő csütörtöki felvonuláson a Red Bull és a Toro Rosso autói indulnak majd útnak a Tihanyi Apátságtól, a hegyoldalon lefelé egészen a kompkikötőig száguldanak, ezt követően pedig hajóval a déli partra viszik őket. Eközben a Red Bull légi bemutatóját élvezhetik a szurkolók.

Siófokon már a teljes város lezárásával - a paddockok a víztorony körül lesznek - róják majd a köröket. A három pilóta Gerhardt Berger, Sebastian Bourdais és Palik László lesz.

Az esemény siófoki sajtótájékoztatóján az is elhangzott, hogy előrehaladott tárgyalások folynak Bernie Ecclestone-nal, a száguldó cirkusz első emberével annak kapcsán, hogy a Hungaroring 2011-ig szóló szerződését további öt évvel meghosszabbítsák.

"Nagyon jól alakulnak a dolgok, ezért nem lepődnék meg, ha már a versenyhétvégén megtörténne a bejelentés" - nyilatkozta Palik László, a Hungaroring Sport Zrt. elnöke.

A világbajnokság jelenlegi, kiélezett állásának is köszönhetően valószínűleg rekordszámú nézősereg érkezik Magyarországra, így a jegyeladások is csúcsot dönthetnek.

A szervezők elmondták: jelenleg huszonöt százalékkal állnak jobban, mint tavaly ilyenkor, így várhatóan megdől a 2000-ben felállított 12 millió eurós bevételi rekord.

A szervezők egymilliárd forintért fejlesztették a mogyoródi létesítményt: a paddock méreteit alaposan megnövelték, a pálya 6-os és 7-es kanyarjában új rázóköveket kellett elhelyezni, a célegyenesre ráfordító kanyart pedig már műfű vesz körül.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását