2024. április 30. - Katalin, Kitti

Nincs állásfoglalás Kolonics haláláról

Megtartotta a pekingi játékok előtti utolsó ülését a Magyar Olimpiai Bizottság orvosi bizottsága. A Berkes István vezette testület egyelőre nem foglalt állást Kolonics György kétszeres olimpiai bajnok kenus halálával kapcsolatban, erre majd csak az igazsá
2008. július 21. hétfő 17:14 - Hírextra
A tanácskozáson - amelyen Kamuti Jenő, a MOB főtitkára is részt vett - az olimpiáig hátralévő feladatokról Tállay András főorvos, az egészségügyi csoport vezetője adott tájékoztatást. Elhangzott, hogy a kötelező doppingellenőrző vizsgálatok befejezéshez közelednek, s a MOB által kért kötelező szűrővizsgálatokon csaknem valamennyi olimpikon részt vett, ez alól csak néhány, huzamosabb ideje külföldön tartózkodó versenyző a kivétel. A keretorvosokat felkérték, megnyugtatásképpen ajánlják fel az olimpikonoknak, hogy igény és szükség esetén további vizsgálatokon vehetnek részt.

Kokas Péter főorvos arról számolt be, hogy a TUE-engedélyeket (betegség esetén mentesség bizonyos, tiltott hatóanyagot tartalmazó gyógyszerek szedésére) a Nemzetközi Olimpiai Bizottság jóváhagyta, csupán néhány kiegészítésre tart igényt.

A pekingi magyar csapat létszáma közel 50 versenyzővel alacsonyabb lesz, mint Athénban volt, így az egészségügyi csoport létszáma is csökken: tizenegy orvos, két-két pszichológus és terapeuta, valamint tizenkét gyúró segíti majd a sportolókat.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását