2024. április 30. - Katalin, Kitti

Életmentő készülékek a sportszövetségeknek

A kormány augusztus 5-én adja át az ötven életmentő készüléket (defibrillátort) a sportszövetségeknek - tájékoztatta az MTI-t Gyenesei István önkormányzati miniszter.
2008. július 21. hétfő 16:45 - Hírextra

A tárcavezető kifejtette: jelenleg zajlik a felmérés arról, hogy hol van szükség a berendezésekre, amelyekre közbeszerzési eljárás keretében tesz szert az ÖM. A bemutatóval egybekötött átadásra a Magyar Sport Házában kerül majd sor.


A sportszövetségek a továbbiakban vállalják, hogy kitaníttatják a sportolókat az életmentő készülékek használatára. A cél az, hogy a kiemelt fizikai terhelés alatt álló sportolók felkészülésénél mindig legyen olyan ember, aki tudja kezelni ezeket a készülékeket.


A pekingi olimpiára készülő Kolonics György, kétszeres olimpiai bajnok kenus múlt kedden edzés közben lett rosszul. A 36 éves sportoló elveszítette eszméletét és az életét nem sikerült megmenteni. Halálát az első diagnózis szerint hirtelen szívleállás okozta.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását