2024. május 19. - Ivó, Milán

Egészségesebben

Eredményesen népszerűsíti a salátafogyasztást az egyik gyorsétterem-lánc: azt reméli év végéig negyven tonna saláta fogyhat magyarországi éttermeiben.
2008. július 21. hétfő 14:30 - Hírextra
Egyre fontosabb szerepet játszik az egészséges és változatos étkezés, amelynek követői szeretnének minél több helyen hozzáférni az ízletes fogásokhoz. Ma már a gyorsétterem sem hagyhatja ezt figyelmen kívül: a hamburgerek mellett salátát is kínál nem is eredménytelenül.

A saláták 2001-ben jelentek meg az étterem kínálatában, de csak az utóbbi években vált egyre népszerűbbé. Tavaly 2,2 millió adag saláta fogyott, míg idén január és március között az eladott saláta mennyisége meghaladta az egymillió adagot.

Ez alapján év végéig várhatóan 2,8 millió adag saláta fogyhat, azaz a tavalyihoz képest félmillió adaggal is több - tájékoztatta a távirati irodát a McDonald's.

A dietetikusok szerint az egészséges táplálkozás alapja a rendszeres zöldség-, főzelék és gyümölcsfogyasztás. Naponta legalább 400-600 grammot ajánlatos fogyasztani ezekből.

A saláták változatossá, színessé, a táplálkozás szempontjából élettanilag gazdagabbá teszik az étrendet.

A gyorsétterem-lánc nemcsak a saláta és zöldségfogyasztást tartja szem előtt, sok más, az egészségre kedvező hatású változásokat is bevezetett.

Például 2006 óta csökkentett sótartalommal kínálja csirkés szendvicsét, 2007 októberétől kedvezőbb élettani hatású sütőolajra cserélte a korábban használtat, ezentúl termékeinek csomagolásán és a tálcabetéteken tájékoztatást ad ételek tápanyagtartalmáról az Irányadó Napi Beviteli Érték (INBÉ) táblázat segítségével.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását